Jászberényt is folyamatosan megszállják a vendégmunkások?

Megosztás

Egyre több helyi lakos veszi észre, hogy erősen kicserélődni látszik a város lakossága, döbbenetes mennyiségű, magyarul nem tudó vendégmunkás lakja már a várost, akik letörik az egyébként sem magas béreket. Beérni látszik a Fidesz munkája. A vitába a polgármester is beszállt.

A jászberényi Tóth Szabolcs tette fel az egyre aktuálisabb és egyre láthatóbb problémáról a kérdést a közösségi médiában, mi történik városunkkal? Ez ráadásul egy olyan kormányzati betelepítési program, előre eltervezve, hogy még a polgármester sem igen tehet ellene semmit.

“Nem tudom, hogy Ti mennyire figyeltétek az elmúlt években Jászberény utcáit, de én azt veszem észre, hogy mostanában egyre több, korábban virágzó magyar tulajdonú ingatlant laknak vendégmunkások. 8-10-en olyan ingatlanokban, amiket pár éve még jómódú magyar családok laktak.

A vasút környékén konkrétan minden második ház ilyen. Mi történik a városunkkal?” – írta Szabolcs. Erre jött is egy seregnyi hozzászólás, lényegében mindenki észrevette, hogy arányaiban döbbenetesen sok külföldi vendégmunkás lakja már Jászberényt. “Ott is laknak, ami sok évig üresen volt! Kossuth út.” És ezen a ponton érkezett a vitába Budai Lóránt polgármester, akit a Fidesz megpróbált taccsra tenni az időközi választáson, de elképesztően látványosan beletört a bicskájuk.

“Ez egy hosszú évek óta, kormányzati támogatással zajló folyamat. A kérdést nem ebben a csoportban kell feltenni, hanem személyesen a Hold utcai irodában, vagy legközelebb júniusban a szavazóurnáknál…” – írta Budai Lóránt. Itt Annamária próbálta megkontrázni a polgármestert. “Mintha nem laknának önkormányzati tulajdonú ingatlanokban vendégmunkások….” Budai azonban szeretne tényeket hallani, de azzal nem tudott szolgálni a hölgy. “Egyet mondjon, kedves Annamária.” Erre 3 órán át nem érkezett válasz, bár várjuk.

Ez egyáltalán nem csak jászberényi probléma, ahol nagyvállalatok sok embert foglalkoztatnak, egyre nagyobb százalékban ezeket külföldről “importálják”, ez zajlik az egész országban, sok hozzászóló szerint egyenesen lakosságcserét hajt végre a Fidesz, ezért is tartják szándékosan alacsonyan a munkabéreket. Érdekes jövőkép.

Kapcsolódó cikkek